Een vakantiewoning kopen is populair maar het is belangrijk dat je goed voorbereid bent. Dit begint natuurlijk al bij de oriëntatiefase. Met welk doel wilt u een vakantiewoning kopen? In welk land en regio en daarnaast nog het type woning. Daarnaast zijn er nog een aantal vaste punten waar iedereen mee te maken krijgt. Als je rekening houdt met deze aandachtspunten, kan het niet mis lopen.
Als je een bestaande vakantiewoning koopt is het niet altijd duidelijk welke geborgen gebreken er eventueel zijn. Dus voordat er een bod uit wordt gebracht op een vakantiewoning, is het verstandig om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Zo ben je zeker van de goede staat van het vakantiehuis. Bij een nieuwbouw is dit uiteraard geen noodzaak.
Het kopen van een vakantiewoning gaat over grote bedragen. Het is dan ook belangrijk goed te kijken met wie u in zee gaat. In eerste instantie gaat het natuurlijk om het goede gevoel bij een bedrijf en persoon, maar daarnaast is het goed om even verder te kijken. Vraag om referenties, google het bedrijf en bekijk de reputatie op internet. Kijk hoelang het bedrijf bestaat en kijk waar het gevestigd is. Daarnaast is het belangrijk te vragen naar het aankoopproces, hoe het werkt met eventuele aanbetalingen en welke garanties hierop zijn. Al met al geen ingewikkelde zaken. Als u uw gezond verstand en uw persoonlijke gevoel gebruikt, kan het niet misgaan.
Als je een tweede woning koopt, moet je kiezen of je ze al dan niet gaat verhuren. Verhuur brengt extra rendement met zich mee maar kost ook tijd: huurders kunnen klagen over defecten, buren over overlast van de huurders… Hou hiermee rekening. Als je niet bereid bent om deze ‘rompslomp’ erbij te nemen, kan je een derde partij inschakelen die alles voor je regelt. Je haalt dan minder rendement uit je tweede woning maar je bent wel op je gemak.
Maak een goede berekening van alle kosten wanneer je een tweede huis aanschaft. Houdt rekening met belastingen, verzekeringen, onderhoudskosten… Let ook op de populariteit en de bereikbaarheid van de regio waarin de woning gelegen is. Dit kan een invloed hebben op je rendement.
Bij de aankoop van een tweede woning moet je nagaan of ze op eigen grond staat of bijvoorbeeld op grond van een vakantiepark. In het laatste geval kan de eigenaar van de grond je vragen om je huis te verplaatsen of zelfs af te breken. Check dus goed het contract met de grondeigenaar.
Mag ik permanent wonen in een vakantiewoning. Deze vraag komt regelmatig terug en is niet eenvoudig te beantwoorden. Zo heeft elk land en soms elke gemeente zijn eigen regels en beleid. Soms mag het of wordt het gedoogd, in andere gevallen is het verboden.
Bovenstaande punten zijn algemene zaken die u tegen kunt komen bij het kopen van een vakantiewoning.Toch zijn er wel verschillen wanneer u bijvoorbeeld besluit een appartement te kopen in Spanje of Frankrijk. De regels per land verschillen en het is belangrijk dat u zich hierover goed laat informeren. Dit kan enerzijds door de verkopende partij, maar ook door seminars bij te wonen op Second Home Expo.
Murcia, Spanje
Nord-Pas-de-Calais, Frankrijk
Tirol, Oostenrijk
Cyprus
Alicante, Spanje
Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.
Bekijk het volledige overzicht van makelaars die bij ons deelnemen en adverteren
Bekijk het overzichtWilt u als particulier uw tweede huis verkopen? Plaats uw vakantiewoning in ons netwerk van websites en bereik gemakkelijk potentieel geïntereseerden.
meer informatieWilt u meer informatie over de Second Home Beurs? Neem gerust contact met ons op via onderstaande gegevens:
Copyright - Second Home Beurs - Facebook | Algemene Voorwaarden | Privacy Statement | Powered by Invitado