Op je tweede verblijf betaal je onroerende voorheffing, net als voor je eerste huis. Het bedrag is afhankelijk van het geïndexeerde kadastraal inkomen (i.e. de geschatte netto-huuropbrengst). Hoeveel belastingen je effectief moet betalen is afhankelijk van de gemeente waar het pand zich bevindt.
Naast de onroerende voorheffing moet je lokale belastingen betalen voor je vakantieverblijf aan de kust. De gemeentes beslissen zelf het bedrag, dat schommelt tussen 420 en 1000 euro per jaar. De Haan en Middelkerke zijn de meest ‘belastingvriendelijke’ plekken. Het is aan te raden om je goed te informeren bij de kustgemeente. Daarnaast moet je op sommige plaatsen een forfaitaire milieubelasting betalen. Let ook op als je weinig aanwezig bent in je tweede verblijf. Als een woning gedurende 12 opeenvolgende maanden niet bewoond wordt, wordt ze beschouwd als leegstaand en moet je mogelijks leegstandtaks betalen.
Je bent verplicht om je tweede verblijf aan te geven in je persoonlijke belastingaangifte door het niet-geïndexeerde kadastraal inkomen op te nemen. De belastingen die je betaalt, zijn op het geïndexeerde kadastraal inkomen verhoogd met 40 procent. Dit kan verminderd worden met interesten op leningen die je hebt aangegaan voor je tweede verblijf.
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.
Wilt u meer informatie over de Second Home Beurs? Neem gerust contact met ons op via onderstaande gegevens:
Bekijk het volledige overzicht van makelaars die bij ons deelnemen en adverteren
Bekijk het overzichtWilt u als particulier uw tweede huis verkopen? Plaats uw vakantiewoning in ons netwerk van websites en bereik gemakkelijk potentieel geïntereseerden.
meer informatieCopyright - Second Home Beurs - Facebook | Algemene Voorwaarden | Privacy Statement | Powered by Invitado