Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Info aanvraag

Aanhef*

Ik geef toestemming aan Second Home om mijn gegevens te gebruiken voor het vinden van de perfecte match op het gebied van vakantiewoningen en ga ik akkoord met de privacy voorwaarden.

Terug naar overzicht

Vrijstaande woning in Damacor

Curaçao

€ 812.500

Woonoppervlakte 350m2
Perceeloppervlakte 1.530m2
Aantal badkamers
Aantal slaapkamers 5

Omschrijving

Deze prachtige, centraal gelegen familiewoning biedt niet alleen een ideaal woonklimaat dankzij de hoge ligging, die zorgt voor een constante verkoelende bries en een muggen vrije omgeving, maar ook een werkelijk adembenemend uitzicht dat elke dag een genot is voor het oog. De woning bevindt zich in de zeer gewilde woonwijk Damacor, een van de meest geliefde buurten van het eiland, met gemakkelijke toegang tot een scala aan voorzieningen. Denk hierbij aan supermarkten zoals Centrum Supermarkt en Mangusa, evenals populaire winkelcentra zoals Zuikertuintje Mall en Promenade, die allemaal op korte afstand te vinden zijn. Bovendien bevinden de beste scholen van Curaçao zich in de nabije omgeving, wat deze woning bijzonder aantrekkelijk maakt voor gezinnen.

Bij aankomst aan de voorkant van de woning beschik je over twee ruime parkeerplaatsen, die via een elektrisch hek toegang bieden tot de oprit. Deze leidt je naar een overdekte garage met nog eens twee parkeerplekken, ideaal voor gezinnen met meerdere voertuigen. Vanuit de garage bereik je gemakkelijk de keuken via een betegeld paadje, zodat je je boodschappen direct kunt opbergen in de ruime pantry of koelkast. De woning ligt op een indrukwekkend groot perceel van 1530 m², wat zeldzaam is in deze omgeving en een gevoel van ruimte en privacy biedt.

Bij de ingang van het voorhek is een deurbel geïnstalleerd, die gasten verwelkomt voordat ze via een sierlijke trap de woning bereiken. Een extra pad leidt rechtstreeks naar het zwembad, wat bijzonder handig is wanneer je gasten ontvangt voor een feest of bijeenkomst; zij kunnen zo direct naar het entertainmentgedeelte zonder door de woning te hoeven lopen. Bovenaan het pad, dat naar de woning leidt, bevindt zich een indrukwekkende entree. Deze opent zich naar een ruime living area, die meteen in het oog springt door de volledige glazen wand aan de achterzijde. Dit biedt een weids en prachtig uitzicht over de omliggende natuur, met majestueuze bomen en glooiende heuvels, en biedt ook zicht op het uitnodigende zwembad en de goed ingerichte entertainment area.
Aan de linkerzijde van de zitkamer bevindt zich een moderne, ruime open keuken, die naadloos aansluit op de eetkamer. Vanuit hier leiden glazen openslaande deuren naar een riante patio, perfect voor buiten dineren of ontspannen met een goed boek. De patio biedt uitzicht op het zwembad en de entertainment area, en via een trap heb je directe toegang tot het zwembad, waardoor binnen- en buitenleven perfect in elkaar overgaan. Grenzend aan de eetkamer vind je drie comfortabele slaapkamers, waarvan er twee een gedeelde badkamer hebben. De master slaapkamer is een ware oase van rust, met een walk-in closet en een luxe ensuite badkamer. De gehele verdieping is voorzien van stijlvolle marmeren vloeren, die ook terugkomen in de elegant afgewerkte badkamers, wat een gevoel van luxe en verfijning geeft.

Een majestueuze mahoniehouten trap leidt naar de benedenverdieping, waar je een ruime, open ruimte aantreft die momenteel is ingericht als een volledig uitgeruste gym. Deze ruimte biedt talloze mogelijkheden en kan eenvoudig worden aangepast naar jouw wensen. Daarnaast is er een gastentoilet aanwezig, wat bijzonder handig is voor wie gebruikmaakt van het zwembad. De enorme berging biedt nog meer flexibiliteit: deze kan dienen als extra slaapkamer, een zeer grote wijnkelder, of zelfs als een hobbyruimte.

De benedenverdieping herbergt ook een zelfstandig appartement met twee slaapkamers, een keukentje en een badkamer. Dit appartement is ideaal voor gasten die wat langer blijven, of het kan dienen als een volledig zelfstandige woonruimte voor familieleden. Buiten biedt de tuin een oase van rust, met weelderige beplanting en diverse zitjes rondom het uitnodigende zwembad. Deze woning biedt een unieke combinatie van luxe, comfort en functionaliteit, en is klaar om een nieuw gezin te verwelkomen dat hier vele gelukkige jaren zal doorbrengen.Deze prachtige, centraal gelegen familiewoning biedt niet alleen een ideaal woonklimaat dankzij de hoge ligging, die zorgt voor een constante verkoelende bries en een muggenvrije omgeving, maar ook een werkelijk adembenemend uitzicht dat elke dag een genot is voor het oog. De woning bevindt zich in de zeer gewilde woonwijk Damacor, een van de meest geliefde buurten van het eiland, met gemakkelijke toegang tot een scala aan voorzieningen. Denk hierbij aan supermarkten zoals Centrum Supermarkt en Mangusa, evenals populaire winkelcentra zoals Zuikertuintje Mall en Promenade, die allemaal op korte afstand te vinden zijn. Bovendien bevinden de beste scholen van Curaçao zich in de nabije omgeving, wat deze woning bijzonder aantrekkelijk maakt voor gezinnen.

Het zwembad bevindt zich op de benedenverdieping en heeft een unieke, strakke vorm die direct in het oog springt. Deze ruimte is meer dan alleen een plek om af te koelen; het is een ideale locatie om vrienden en familie te ontvangen en te vermaken. Dankzij het doordachte ontwerp is er ook een beschutte plek gecreëerd waar je heerlijk in de schaduw kunt zitten. Hier kun je ontspannen zonder je zorgen te maken over verbranden, terwijl je toch dicht bij het zwembad bent en op elk moment een verfrissende duik kunt nemen.

Deze bijzondere villa is ontworpen door Anco van der Wouden, een gerenommeerde architect met een uitstekende reputatie op ons eiland. Anco heeft veel aandacht besteed aan het creëren van een woning die zowel tijdloos als vol verrassende elementen is. De villa ademt elegantie en warmte uit, met een design dat moeiteloos de tand des tijds zal doorstaan. Het meest in het oog springende element is zonder twijfel het zwembad, dat de vorm heeft van een gestileerde schelp – een kunstwerk op zich dat perfect past bij de esthetiek van het huis.

De woning heeft brede erkenning gekregen en is te bewonderen in verschillende prestigieuze woonbladen, waaronder het bekende tijdschrift "Object" van Hans Vonk. Daarnaast is de villa ook opgenomen in het boek “Architectuur op Curaçao”, waarin de mooiste huizen van het eiland worden geëerd.

De prachtige tropische tuin die de villa omringt, is een waar paradijs. Met een rijke variatie aan fruitbomen, palmbomen en sierbomen, biedt de tuin het hele jaar door een weelderige aanblik. Dankzij de deep well en het geavanceerde irrigatiesysteem is de tuin altijd in topconditie. Bij de entree word je verwelkomd door een imposante yucca en een “Heptaleurum”, een bijzondere boom die zijn oorsprong vindt in Japan, Zuid-China, Tibet en Australië.

Let op! De vraagrpijs van $902.000 is de leidende prijs.

Open volledige omschrijving

Gegevens

Woning ID485073

Prijs€ 812.500

Bouwjaar 1991

Woningtype Vrijstaande woning

Type bouw Bestaande bouw

Specificaties

Zwembad Ja

Airconditioning Ja

Tuin Ja

Balkon Ja

Adres

Adres Alablancaweg 75

Plaats Damacor

Land Curaçao

Bekijk profiel

Aangeboden door:

International Fine Living

Meer informatie

Vul hier je gegevens in en ontvang meer informatie over deze woning van de aanbieder.

Aanhef*

Ik geef toestemming aan Second Home om mijn gegevens te gebruiken voor het vinden van de perfecte match op het gebied van vakantiewoningen en ga ik akkoord met de privacy voorwaarden.

Woningen in de regio

terug naar boven
Bewaren
Ik verkoop deze woning